2012-04-11

Friends Arena

Det är en fin gest av Swedbank att skänka namnrättigheterna till den nya nationalarenan till antimobbningsorganisationen Friends. Undrar bara om Friends fick några fler rättigheter. Tillgång till arenan eller möjlighet att att ha något slags arrangemang i samband med andra evenemang på arenan.

Vad jag förstår så ville inte Swedbank vara förknippade med ett projekt som tydligen har varit omgärdat av suspekt verksamhet. Exakt vad vet jag inte men det är väl det gamla vanliga. Mutor, svågerpolitik och mord. Minst två frågor väcks i mitt huvud. Den första frågan är om det verkligen är sådant som Friends vill förknippas med. Risken är väl inte så stor. Men ändå. Den andra frågan som är om Swedbank verkligen kommer undan dessa misstankar genom att låta någon annan få namnet. Risken är väl att det ses som ett försök att köpa sig fria och därmed uppfattas som än mer skrupellösa.

Till sist en sak som skulle kunna kallas för varumärkeskris. Black Army verkar inte allt för nöjda med att behöva ha Friends Arena som hemmaplan. Vänlighet och ödmjukhet hör väl inte till de egenskaper man associerar med Black Army och AIK. Jag kommer inte ihåg om AIK har uttryckt sig officiellt i frågan men deras varumärke förknippas inte heller det med vänlighet och ödmjukhet. Katastrof!

Tack för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Site Meter