2009-12-16

Henrik Larsson, BoIS och VM.

Henrik Larsson verkar vara en människa som gillar att överraska. Förra året gjorde han ett inhopp i SSL där han lyfte Helsingborg ett snäpp bara genom att sitta på bänken. Hela innebandysverige fick ett lyft av hans medverkan. Nu har han bestämt sig för att bli tränare och väljer då Landskrona BoIS. Undrar vem som har mest att tjäna på detta. BoIS eller Larsson. Klart är i alla fall att Landskrona kommer att ha ganska mycket publik jämfört med tidigare. Åtminstone inledningsvis. För att få ut det mesta möjliga av detta så vill det till att BoIS gör vad de kan för att se till att publiken fortsätter att komma även när nyhetens behag har avtagit. Bra läge att stärka sitt varumärke. En sådan här möjlighet kommer inte ofta.

Henrik Larssons vinst i detta är lite mer oklar. Antingen så tar han detta året som ett läroår och går de utbildningar som han måste för att få lov att vara huvudtränare i allsvenskan för att sedan tacka för sig och ta ett annat tränarjobb året efter, eller så fortsätter han ytterligare än säsong för att verkligen få fart på BoIS och visa att han faktiskt är en bra tränare också.

För övrigt så var jag i Västerås i helgen och såg på avslutningen på VM i daminnebandy. Därifrån kan jag konstatera att det inte var särskilt mycket underhållning i periodpauserna eller mellan matcherna. Det lokala cheerleader gänget visade upp sig lite för många gånger enligt mig. Inte heller sponsorerna tog tillfället i akt att visa upp sig runt omkring i arenan. Sist men inte minst så var baren fruktansvärt tråkig. Ett betongrum med ett gäng runda ståbord, en liten TV på ena väggen och ett sortiment som förde tankarna till Rumänien under det kalla krigets glansdagar. Däremot så verkar det ha varit bättre på vippavdelningen, som för övrigt tog upp en hel långsida. Det är ju där pengarna finns så den prioriteringen är inte så svår att förstå. Jag kommer att återkomma till ämnet innebandy i ett senare inlägg.

Tack för i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Site Meter