2010-05-18

Hej då Zlatan?

Zlatan hann knappt lägga ifrån sig micken på Camp Nou innan han hamnade på säljlistan. Eller? Jag blir inte jätteförvånad om det som skrivs i spanska tidningar idag är sant men för mig beror det inte på att han har presterat halvbra den sista tiden. Det finns andra i Barca som presterar halvbra stundtals utan att riskera att bjudas ut till försäljning. En lagkapten och en målvakt till exempel.

Nä, Zlatan är inte önskvärd av den anledningen att han är Zlatan. Det som jag gillar med Barcelona är att det inte har spelat någon roll vilka spelare eller vilka tränare som kommer dit, det är ändå Barcelona. Jämför med Manchester United. Den klubben är starkt sammanflätad med en envis skotte som har varit där nästan lite för länge. Uniteds identitet kommer att få sig en rejäl törn när han försvinner. Barca kommer inte att påverkas lika mycket när Pep inte får vara med längre.

Detta beror på att klubben är bra på att få spelare och ledare att ansluta sig till Barcas filosofi och identitet. Tyvärr så funkade inte den anpassningen riktigt bra för Zlatan men så länge han presterar så är vinsterna med att ha honom kvar större än kostnaderna i form av varumärkesslitage. När det däremot börjar gå lite knackigt och Ibras agent dessutom börjar komma med det ena idiotuttalandet efter det andra så hänger han löst.

Får dom ordning på Zlatan så stannar han annars inte. Det är i alla fall vad jag tror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Site Meter