2010-05-17

PR när den är som sämst. Eller?

Den senaste veckan har det varit lite uppståndelse i innebandysveriges lilla sandlåda. Warberg förlänger inte kontraktet med Kimmo Eskelinen. Han är en duktigt back så det kan verka lite konstigt ur det perspektivet men det mest uppseendeväckande är vad som händer sedan. Hallands Nyheter har en artikel där Kimmo beklagar sig lite och tycker att Warberg är osnälla och beter sig obegripligt. Han får väl tycka vad han vill och har väl rätt att säga det också. Efter detta så antar jag att det blir en del reaktioner bland supporters och andra intressenter som blir av med en favorit. För det som händer sedan är Warberg å sin sida går ut med ett gnällinlägg på sin site där man säger att Kimmo har haft tid på sig att bestämma sig och att man ville försäkra sig om att ha en bra backuppsättning även nästa säsong vilket resulterade i att han inte längre fick plats. Han får sig också en liten känga för att han har fiskat runt lite väl mycket och att han därför inte får fortsätta.

Det är detta inlägg som känns lite underligt. Jag och några till tycker att Warbergs och Kimmos förhandlingar borde stanna mellan dem och inte redovisas i en dåligt skriven artikel på WIC:s hemsida. När man dessutom väljer att kasta lite skit så blir det hela ganska oproffsigt och klubben får ganska många sura supporters på kuppen. Så det skulle kunna vara ett exempel på riktigt dålig PR. Men tänk om syftet är att visa andra innebandyspelare än Kimmo att man måste vara lojal och inte hålla på att mjölka för mycket för att få lov att spela i klubben. Då har man nog visat det med allra största tydlighet även om man får lite hugg och slag på vägen. Kanske smakar mer än det kostar. Vad vet jag?

Men bara för att hålla en konsekvent linje på den här bloggen så tar jag fram motorsågen och kapar Warbergs PR-arbete längs med fotknölarna. I alla fall i just det här fallet. Det tyckte nog Warberg också för de tog bort artikeln ganska snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Site Meter