2009-11-18

Foppa betyder cash

Någon sade att Foppa bara var ett namn nu för tiden. Hans värde som hockeyspelare var inte särskilt stort. Om man bortser från gårdagens match där han tydligen var alldeles strålande, så är Foppa betydligt mer än bara ett namn. Han är alla sports marketers våta dröm. Han är folkkär, en legendarisk hjälte och tydligen inte helt dålig på hockey heller. Modo kommer att tjäna en jädrans massa pengar p.g.a. honom. Alla andra lag också för den delen. Överallt vill folk se honom. Tänk om Sundin kunde få för sig att spela med djurgården ett tag också! Publiksiffrorna skulle stiga markant.

Se på vad som hände när Henke Larsson fick för sig att spela innebandy. Där Helsingborg spelade var det publik. Åtminstone mer än det brukade vara på en normal Superligamatch. Henrik Larsson är inte särskilt framstående som innebandyspelare men det fanns ett enormt värde i att ha med honom i truppen. Inte bara ekonomiskt. Sporten var nog lite större under ett par månader.

Jag tror att om vi blir bättre på att se lite utanför de rent sportsliga bitarna och tittar på hur vi kan öka intresset så kommer vi på sikt att se en positiv sportslig utveckling också.

För övrigt så tycker jag att otyget att sparka tränare vid motgång kan vara lite som att skjuta budbäraren. Felet behöver inte automatiskt ligga där.

Tack för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Site Meter